hero image

Pisa TURLARI

0 tane tur listeleniyor.
Tüm Turlar listelendi.

Pisa Turu Ve Pisa Tur Fiyatları 2024

Kuzey İtalya’daki Toskana Bölgesinde yer alan Pisa şehri, tamamen mermerden inşa edilen eğik Pisa Kulesiyle tanınmaktadır. Floransa’yla sınır komşusu olan bu şehirde Ligurya Denizi bulunmaktadır. Rönesans sonrası ortaya çıkan tarihi dokuyu, olduğu gibi yansıtmayı başaran Pisa, yıl içerisinde yüksek oranda turist almaktadır. Toplam nüfusu 450 bin kişiye yakın olan Pisa şehrinde, resmi dil olarak İtalyanca konuşulmaktadır. Şehirde en fazla yaygın olan ikinci dil de Fransızcadır. İtalya'nın sembol şehirleri arasında yer alan Pisa şehri, tarihi dokusu ve kültür sanat faaliyetleriyle dünyada kendinden bahsettirmeyi başarmıştır. Pisa yurtdışı turuyla şehri ziyarete giden herkes, şehrin tarihi dokusunu yakından inceleme fırsatı yakalayacaktır.

Pisa'ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Pisa'ya gitmek için uçuş seferleri kullanılmalıdır. Her gün uçuş bulunmaması karşısında, İstanbul Uluslararası Havalimanı üzerinden Pisa'ya direkt uçuşlar gerçekleştirilir. Toplamda 2 saat 50 dakika süren Pisa uçuşları, Pisa İnternational Ariportta sona ermektedir. Pisa Uluslararası Havalimanı, 24 saat açık olarak tutulmakta ve tüm seferleri bekletmeden kabul etmektedir. Pisa tur fiyatları, seferlerin tercih edildiği saate ve tarihlere göre değişecektir. Pisa Uluslararası Havalimanına iniş yapıldıktan sonra, şehir merkezine ulaşmak için toplu taşıma araçları kullanılmalıdır. Toplu taşıma araçları, Pisa ulaşım olanaklarını üst düzeye taşımaktadır. Metro, tren ve otobüs seçeneklerinin haricinde, taksi ve özel kiralık araç seçenekleri tercih edilerek de Pisa içi seyahatler gerçekleştirilebilir. Pisa balayı otellerinde kalmaya gelen turistler, oteller tarafından gönderilen servislerle şehir merkezine ulaşım sağlayabilirler.

Pisa'da Nerelere Gidilir?

İtalya'nın önemli şehirlerinden bir tanesi olan Pisa, başkent Roma’dan sonra en fazla turist hacmine sahip bölgeler arasındadır. Pisa balayı bölgelerinde kalmak ya da şehri gezmek amacıyla şehre gelen turistler, şehrin önemli merkezlerini de ziyaret etmelidir. Pisa'da gezilecek yerler listesinin en başına eklenmesi gereken ve şehrin simgesi haline gelen yerler şunlardır:
  • Pisa Kulesi: Avrupa'nın ve İtalya'nın simgelerinden bir tanesi olan Pisa Kulesi, Pisa şehrinin turist akınına uğramasına yol açmıştır. 1173 yılında inşa edilen ve katedralin çan kulesi olarak kullanıma açılan Pisa Kulesi, temeldeki ayma sebebiyle her 7 mm daha sağa yatmaktadır.
  • Pisa Mucizeler Meydanı: Pisa Kulesinin ve onun ait olduğu şehir katedralinin yer aldığı bölge, Mucizeler Meydanı olarak adlandırılmaktadır. Tamamen beyaz mermerden inşa edilen yapılar, meydanda bembeyaz bir görüntü oluşmasına yol açmıştır. Pisa Mucizeler Meydanı, şehrin en fazla ziyaretçi alan yeridir.
  • Garibadli Meydanı: Pisa Arno Nehri kıyılarında konumlanan Goribadli Meydanı, şehrin en kalabalık yerlerinden bir tanesidir. Mağazalar ve restoranların yer aldığı meydanda, İtalya'nın kurucularından bir tanesi olan Giuseppe Garibadli’nin anıtı bulunmaktadır.
  • Sinopie Müzesi: 1257 tarihinde hastane olarak inşa edilen ve kullanılan yapı, bugün müze olarak hizmet vermektedir. Pisa yurtdışı tur paketleri kapsamında şehri ziyaret eden turistler, mutlaka Snopie Müzesine uğramaktadır.

Pisa'nın Tarihi Mekanları

Rönesans Dönemi ve sonrasında birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Pisa, İtalya'nın tarihi kentlerinden bir tanesidir. Şehrin her köşesinde yer alan tarihi bölgeler ve tarihi mekanlar, Pisa yurtdışı tur paketlerinin lokasyonunu artırmakta ve kapsamını genişletmektedir. Pisa'nın tarihi mekanları arasında en fazla ilgi çeken bölgeler aşağıda belirtilmiştir:
  • Pisa Katedrali: 1063 tarihinde yapılmaya başlayan Pisa Katedrali, 27 yıllık inşaatın sonunda tamamlanmıştır. Tamamen gotik mimariyle inşa edilen Pisa Katedrali, Pisa Kulesinin ana binası olarak kullanılmıştır. Pisa Mucizeler Meydanındaki 3 önemli yapıdan bir tanesidir.
  • Santa Maria Della Spina Kilisesi: Pisa yurtdışı tur paketleriyle Pisa’yı ziyaret eden kişiler, 1230 yılında Arno Nehrinin kıyısına inşa edilmiş kiliseyi de görebilirler. Şehirdeki gotik mimari örneklerinin en önemlileri arasında yer alan Santa Maria Della Spina Kilisesi, minimal tarzda tasarlanmıştır.
  • Carovana Sarayı: Pisa Şövalyeler Meydanında bulunan Carovana Sarayı, 1564 senesinde tamamlanmış ve kullanıma açılmıştır. Pisa’daki en önemli mimari eserlerden bir tanesi olan Carovana Sarayı, bugün belediye binası olarak kullanılmaktadır.

Pisa'da Gezilecek Doğal Güzellikler

Tarihi yapısı ve modern görünümüyle turistlerin ilgi odağı haline gelen Pisa, doğal parkları ve koruma altına alınan bölgeleriyle dikkat çekmektedir. Pisa'nın doğal güzellikleri arasında, genellikle parklar ve bahçeler yer almaktadır. Pisa balayı otellerinde kalmak için şehre gelen turistler, doğanın tadını çıkarmak adına aşağıdaki bölgeleri ziyaret etmektedir:
  • San Rossore Doğal Parkı: At biniciliği ve daha sayısız sportif aktivitenin gerçekleştirildiği San Rossore Doğal parkı, doğanın tadını çıkarmak isteyen ziyaretçilerin ilk tercihleri arasındadır.
  • Giardino Scotto: Pisa şehir merkezinde yaşayan tüm halk ve şehri ziyarete gelen turistler, doğayla vakit geçirmek için bu arka gelmektedir.
  • Pisa Botanik Bahçesi: 1554 tarihinde kurulan Pisa botanik bahçesi, şehir merkezinin kalabalığından uzaklaşmak isteyen kişilerin tercih ettiği yerlerden bir tanesidir.

Pisa'nın Önemli Etkinlikleri

Pisa'da gerçekleştirilen önemli etkinlik ve festivaller, ülkeye gelen turist sayısına doğrudan etki etmektedir. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinliklerde, Pisa'nın geleneksel yönü ve sanatsal yönü aynı anda hareket etmektedir. Dünyanın her yerinden ziyaretçi gelmesine sebep olan Pisa'nın festivalleri ve festivallerin düzenlene tarihi aşağıda belirtilmiştir:
  • Pisa Köprü Oyunu Festivali: Arno Nehri kıyısında yaşayan Tramontana ve Mzzeogiorno halklarının birbirleriyle savaşması sonucunda ortaya çıkan ve rekabet kaynaklı olan festivaldir. Festivalde insanlar geleneksel savaş kıyafetlerini giymekte ve Arno Nehri üzerindeki köprüden araba iterek yarışma düzenlemektedir.
  • Aziz Ranieri Tarihsel Tekne Festivali: Arno Nehrinde düzenlenen festival, Pisa şehrinin kurucusu Aziz Rainerius adına düzenlenmektedir. Haziran ayında gerçekleştirilen etkinlikte, tekne yarışları yapılmaktadır.

Pisa'da Yeme İçme Yerleri

Pisa'ya giden turistler, şehrin kültürünü daha yakından tanımak için geleneksel yemeklerini tatmaktadır. Geleneksel yemeklerin yanında, Pisa en ucuz yurt dışı tur paketiyle şehre giden kişiler, ziyaretçiler tarafından en fazla ziyaret edilen restoranlara da uğramaktadır. Pisa'da yemek yenecek yerlerin başında gelen meşhur mekanlar aşağıda belirtilmiştir:
  • Cantinetta Ringnana: Eski eğirmenlerin ve üzüm bağlarının ortasında yer alan restoran, Pisa yurtdışı tur paketleriyle şehri ziyaret eden kişilerin uğrak noktası haline gelmiştir.
  • La Bottega Del 30: Toskana’nın meşhur yemeklerinin yer aldığı, gurme restoranlardan bir tanesidir. Pisa yurtdışı tur kapsamında şehre gelen kişiler, ağaçlar içinde yer alan maslarda akşam yemeği ya da öğle yemeği yiyebilirler.
  • Lampolla: Pisa balayı bölgelerine gelen kişiler, romantik akşam yemeği için zeytinliklerin arasında yer alan Lampolla restoranı tercih etmektedir.
  • Ristorante Badia Coltibuono: Mevsimsel mahsullerden elde edilen taze yiyecekler servis edilmektedir.

Pisa'ya Hangi Mevsimde Gidilir?

Akdeniz ikliminin hâkim olduğu Pisa, 4 mevsim boyunca ılıman iklim koşulları yaşamaktadır. Kışları çok soğuk geçmediğinden, Pisa en ucuz yurt dışı tur paketlerini arayan kişiler kış aylarında şehri ziyaret edebilirler. Şehrin en güzel olduğu dönemler, Pisa'nın hava durumu açısından ilkbahar ve yaz aylarına denk gelmektedir. Özellikle haziran ayında başlayan şenlikler ve etkinlikler, şehrin tam bir festival havasına bürünmesini sağlamaktadır. Haziranın 16’sında, Luminara isimli şenlikler düzenlenmektedir. Bu şenliklerde, Pisa şehri sadece mum ışığıyla aydınlatılır ve gece yarısı havai fişek gösterileri gerçekleştirilir. Pisa tur fiyatları, seyahatlerin etkinliklere denk gelme durumuna göre artış gösterebilir.
Daha Fazla Göster